Ethisch omgaan met geld? Het kan. Doorzoek de informatie, neem deel aan de discussies, ontdek en bedenk oplossingen voor de problemen van morgen.

Grote bedrijven betalen geen belastingen.

Grote bedrijven kunnen bestaan uit verschillende vennootschappen. Elke vennootschap hoort een stukje van zijn winst uit te keren naar de staat, eerder bekend als de vennootschapsbelasting. Dit om de inkomsten van de staat te verzekeren. Dat bedrijven helemaal geen belastingen betalen, is helemaal niet waar. Waar men wel even bij kan stilstaan, is dat bedrijven van de overheid de voorbije jaren heel veel belastingverlagingen hebben ontvangen.

“De PS wil een belasting op de grote fortuinen en een strengere aanpak van de fiscale fraude. Dat moet samen drie miljard euro opleveren. “ Dat staat in het verkiezingsprogramma van de Franstalige socialisten, dat vandaag officieel is voorgesteld. Maar zet je nu eens in de schoenen van de rijken? Hebben zij niet hard genoeg voor hun fortuin gewerkt? Is het eigenlijk wel eerlijk dat zij moeten betalen voor de schulden van de overheid?

Afgesloten

Er zijn nog geen reacties, wees de eerste die reageert!

Reageer