Ethisch omgaan met geld? Het kan. Doorzoek de informatie, neem deel aan de discussies, ontdek en bedenk oplossingen voor de problemen van morgen.

De elektrische wagen is niet meer dan een marketingstunt.

Zuinig rijden, alleen maar voordelen? Zowel voor het milieu als voor je portemonnee? Wat duidelijk is, is dat je rijstijl een fundamentele impact heeft op het verbruik en op de luchtvervuiling. Je fiscale bijdrage wordt berekend op basis van de CO2 –uitstoot van je wagen. Hoe minder CO2 je wagen uitstoot, hoe voordeliger voor je portemonnee. Maar is al de heisa rond de elektrische wagens hiervoor nodig?

Afgesloten
Maarten Verlent 20-03-2017 om 22:28
Ik denk dat de elektrische auto de toekomst is. In de westerse wereld zijn we zeer gewend aan onze individuele vrijheden. We willen gaan en staan waar en wanneer we willen. Dit is enkele mogelijk als er voldoende vervoersmiddelen zijn die voor iedereen vlot toegankelijk zijn. Naast gewone verbrandingsmotoren en elektrische motoren zijn er weinig alternatieven. De ontwikkeling van elektrische motoren gaat snel vooruit en er worden ook steeds efficiënter. Ook de opwekking van elektriciteit kan een duurzame manieren gebeuren (windmolens,...). Het is hoe dan ook nodig om maatregelen te nemen tegen de klimaatsverandering, en elektrische wagens zijn hiervoor een eerste goede stap.
Reageer